Probiotica

In de afgelopen decennia hebben geïndustrialiseerde landen een aanzienlijke toename gezien van de incidentie van chronische degeneratieve beschavingsziekten.

Hoewel het al vele jaren bekend is dat er een nauwe wisselwerking is tussen,

  • Intestinale microbiota
  • Het immuunsysteem
  • enkele van de belangrijkste stofwisselingsprocessen van het lichaam,

… is het pas sinds kort dat de effecten van een verlies of onbalans van microbiota op de pathogenese van ziekten op grote schaal worden besproken.

Een regelmatige inname van probiotische micro-organismen kan de balans van de microbiota in het lichaam beïnvloeden, vooral in de dikke darm, waardoor bacteriën met gunstige effecten toenemen en bacteriën met negatieve effecten worden verdrongen.

Aandoeningen waarvoor is aangetoond dat probiotica gunstig zijn, zijn onder meer:

  • Infectieziekten
  • prikkelbare darm syndroom
  • inflammatoire darmziekte
  • kanker
  • Allergieën
  • stofwisselingsstoornissen…

Op basis van deze bevindingen spelen probiotica een belangrijke rol in Dr. Rath’s Cellular Medicine-benadering van gezondheid.

In bijgaand PDF  wordt uitgelegd wat probiotica zijn, waarom we ze nodig hebben en vatten we hun rol samen bij de preventie en bestrijding van ziekten…


Over bacteriën:

In de brochure worden bacteriën gunstig genoemd op basis van hun functionaliteit. Andere bacteriën zouden een negatieve werking hebben voor onze gezondheid.

Dit klopt niet.

Bacteriën fungeren in zijn totaliteit als de opruimploeg van weefselafval, ook wel “celresten” genoemd. Als er HEEL VEEL troep moet worden afgevoerd, worden we “ziek”. Maar dat betekent niet dat er dan “negatieve bacteriën” aan de slag zijn gegaan. Alle chemische “geneesmiddelen” die de werkende bacteriën uitroeien door ze te vermoorden, dragen er alleen maar toe bij dat we niet meer beter worden. Het bestrijden van symptomen is de modus operandi van de zogenaamde “moderne geneeskunst”. Door dat te doen wordt het probleem verplaatst en steekt in verhevigde vorm de kop weer op, vroeg of laat.

Ik ben geen klemgestudeerde lokale drugsdealer. Ik luister naar geluiden die veel logischer klinken en voor de overname van de geneeskunde door de petrochemische industrie de gewoonste zaak van de wereld waren: natuurgeneeskunde. Dat zou u ook moeten doen, luisteren naar de logica, dan kunt u mij verder negeren.

Administrator

Plaats een reactie