Brandend maagzuur? Uw ‘huisarts’ helpt ! Niet…..

Ook als je dit onderstaande artikel hebt gelezen bekruipt je het gevoel dat de “medische wetenschap” consequent het omgekeerde voorschrijft van wat de werkelijke remedie is. In het geval van het door iedereen wel eens ervaren “brandende maagzuur” is het niet anders. De lokale drugsdealer en zijn leveranciers zijn totaal niet geïnteresseerd in de oorzaken, integendeel, de receptjes verergeren die alleen maar. De “medische wetenschap” verkettert zout, vet, cholesterol, etc., allemaal elementen die op een natuurlijke wijze de maag binnen horen te komen. Van de website MorgenisNu leren we over de fabeltjes die door de drugsdealers in stand worden gehouden en de feiten waar ze niets van weten (of doen alsof ze gek zijn wegens inkomsten). Symptomen worden onderdrukt, de oorzaken versterkt. Kassa!

Administrator


Feiten en fabels over (brandend) maagzuur! – Morgen is Nu


Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het optimaal functioneren van de darm. Wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien is het belang van het hebben van (voldoende) maagzuur. En daar bestaan nog al wat fabels over.

Maar eerst: het belang van goed kauwen

De spijsvertering begint in de mond, waarbij het goed kauwen van het voedsel heel belangrijk is. Het is de bedoeling dat voedseldeeltjes door de kiezen goed vermalen worden, zodat wanneer het voedsel eenmaal in de maag is aangekomen het maagzuur er aan alle kanten goed bij kan komen. In de maag hoort het voedsel blootgesteld te worden aan een bad van maagzuur, waar het ongeveer twee uur in moet blijven. Dit is met name voor de vertering van eiwitten essentieel, deze worden dan namelijk omgezet in aminozuren, de bouwstenen van het lichaam.

Brandend maagzuur geen gevolg van te veel maagzuur

Veel mensen hebben last van ‘maagzuurbranden’, zo’n één op de vijf mensen heeft er wekelijks last van. Een groot fabel is dat men denkt dat dit door een te hoge productie aan maagzuur komt, tot gevolg dat mensen maagzuurremmers gaan gebruiken. Het tegenovergestelde is echter waar. De maag heeft aan de bovenkant een sluitspier die wanneer men gegeten heeft de maag dient af te sluiten als een soort deur die dicht gaat als je binnen bent. Deze sluitspier krijgt het signaal om te sluiten als voldoende maagzuur is geproduceerd door de maag om binnengekomen eten te verteren. Kan de maag niet voldoende maagzuur produceren, dan kan op den duur de sluitspier niet meer goed sluiten. Dat is het moment dat men delen van de maaginhoud naar boven krijgt. Dit ervaart men als een soort van ‘zure oprispingen’ of het zogenaamde ‘brandend maagzuur’.

Hierdoor denkt men dan dat er te veel aan maagzuur is en wordt er een maagzuurremmend tabletje genomen. Dit is echter zeer schadelijk voor het lichaam omdat deze tabletjes het al zo weinige maagzuur in de maag neutraliseren en het voedsel dan helemaal niet meer goed verteerd. Dit heeft vaak een disbalans van mineralen in het lichaam tot gevolg en met een zo’n laag gehalte aan maagzuur zal de sluitspier van de maag niet meer sluiten. Dan raak je dus ‘verslaafd’ aan de tabletjes, omdat je steeds meer en meer ‘brandende’ oprispingen krijgt met zo weinig maagzuur.

Minder maagzuur naarmate men ouder wordt

Een persoon van ongeveer 50 jaar oud maakt ongeveer de helft van de hoeveelheid maagzuur aan dan toen hij 25 jaar oud was. Dit verklaart ook waarom veel mensen in hun tienerjaren alles konden eten, inclusief de meest slechte fastfood combinaties, zonder daar noemenswaardige problemen van te krijgen. Dezelfde persoon kan dat rond zijn 40e beter helemaal niet meer doen, omdat er dan bij gebrek aan voldoende maagzuur allerlei directe problemen kunnen ontstaan. Uiteraard naast het feit dat het sowieso erg ongezond is om fastfood te nuttigen.

Te weinig maagzuur leidt daarnaast tot disbalans in de darmflora. Maagzuur hoort de eerste barrière te zijn voor ziekmakende bacteriën die door het zuur gedood horen te worden. Dit is duidelijk zichtbaar bij de hond, die als vleeseter zeer veel maagzuur aanmaakt en met gemak bedorven vlees kan eten zonder ziek te worden. Mensen die minder maagzuur aanmaken, krijgt dus te maken met allerlei ziekmakende bacteriën.1

Bron: https://morgenisnu.nl/feiten-en-fabels-over-maagzuur/#

  1. Eén opmerking over ‘ziekmakende bacteriën’. Ik zou liever de term ‘lichaamsvreemde bacteriën’ hanteren, aangezien bacteriën die we bij ons hebben onze wapenbroeders zijn. die alleen maar druk zijn als het nodig is ter bescherming van ons lichaam. Administrator. ↩︎

4 gedachtes over “Brandend maagzuur? Uw ‘huisarts’ helpt ! Niet…..

  1. Brandend maagzuur? De kans is groot dat de huisarts hier juist mede verantwoordelijk voor is. En waarom niet, iedere andere drugsdealer wordt tenslotte ook ter verantwoording geroepen voor wat hij aanricht. Wederom uit de kronieken van een levenslange verhoogd bloeddruk en cholesterol lijder, na een hartinfarct op mijn 35e kreeg ik van de cardioloog ook bloedverdunners voorgeschreven, acetylsalicylzuur cardio in de volksmond “kinderaspirine” geheten. Na een aantal jaren die rotzooi geslikt te hebben begon ik toch wel een beetje te creperen van brandend maagzuur, gek hé? De oplossing van de huisarts was uiteraard niet om naar natuurlijke bloedverdunners te gaan zoeken, maar de maagzuur remmer omeprazol voor te schrijven. Zo werkt dat, je schrijft iemand een giftig middel voor en als dat (onvermijdelijk) zijn verwoestende werk doet schrijf je een ander giftig middel voor om de symptomen van de eerste te bestrijden. Nu is deze “patiënt” inmiddels wel behoorlijk afgekickt van de plaatselijke big-pharma dealers. Maar ter illustratie, ik zag mijn vader, die op zijn 40e een infarct kreeg uitgroeien van 3 pilletjes per dag tot een heuse carrousel met 15 soorten medicijnen, allemaal tegen de bijwerkingen van eerder voorgeschreven rotzooi. Hoewel hij verder altijd zeer actief en zo sterk als een beer was, nog voor zijn 65e was de man lichamelijk een wrak en zijn geest hield het bij 72 ook voor gezien. Doodsoorzaak? In mijn beleving en zonder enige twijfel, langdurige vergiftiging door de huisdealers van big-pharma.

    Like

    • Iedere morgen op de nuchtere maag, een lepel natrium bicarbonaat (doodgewone baking soda dus) in een mok warm water en nooit geen last meer gehad van brandend maagzuur. Stoppen met de rotzooi te slikken die de farmaceutische huisdealer voorschrijft zal in mijn geval ook een niet onbelangrijke factor geweest zijn.

      Like

Plaats een reactie